piątek, 26 czerwca 2015

Przygotować ten truskawkowy mus to ... mus!

Tej wiosny i lata po porostu oszalałam na punkcie tego prostego musu z truskawek, daktyli i nasion chia! Przygotowuje się go byłyskawicznie, a stanowi cudowne śniadanie w  czerwcowe poranki.
Po przepis i kilka rad na temat śniadań zapraszam pod nowy adres bloga - KLIK


wtorek, 23 czerwca 2015

Bo kogo nie ucieszyłoby zielone smoothies z jarmużem?

Co powicie na taki zielony koktajl? U mnie często gości właśnie ta kombinacja i zawsze się sprawdza. Przygotowany przy pomocy Vitamixa jest gładki, jak marzenie...
Po przepis zapraszam na nową stronę bloga Hello Morning - KLIK!


czwartek, 18 czerwca 2015

Kremowa potrawka z jarmużu i orzechów nerkowca na indyjską modłę.

Jeżeli nie macie jeszcze dość jarmużu, a na pewno nie macie, bo to cudowne warzywo i coraz bardziej powszechne to zapraszam na bloga pod nowym adresem www.hello-morning.org na pyszny obiad z jego udziałem! 




wtorek, 16 czerwca 2015

Wegańskie drożdżówki z rabarbarem i marcepanem pod niezwykłą kruszonką.

Nim się obejrzymy rabarbar pójdzie w zapomnienie. Na stół wkroczą kolejne warzywa i owoce sezonowe, ale zanim to nastąpi zachęcam do upieczenia poczciwych drożdżówek nadziewanych rabarbarem i marcepanem z niezwykłą kruszonką! 
Pyszotka! 

Przepisu na te pyszne ciacha szukajcie u mnie na blogu. ZAPRASZAM POD NOWY ADRES! 


niedziela, 14 czerwca 2015

czwartek, 11 czerwca 2015

Pieczone szparagi, marchewki i rzodkiewki z kalafiorowym sosem Alfredo!

Szparagi niebawem znikną, zastąpią je kolejne warzywa sezonowe, a tymczasem zachęcam do przygotowania sobie takiego lunchu, obiadu czy kolacji. 
Pieczone, wiosenne warzywa z pysznym kalafiorowym sosem Alfredo! 
Mniam.
Po przepis zapraszam na moją nową stronę pod tym samym tytułem: HELLO MORNING! (klilk) 




środa, 10 czerwca 2015

Daktylowo-imbirowe batoniki z amarantusem i masłem orzechowym

Batoniki, które prezentuję w dzisiejszym poście zachwyciły mnie totalnie. Są jednymi z lepszych, jakie jadałam w całym swoim życiu. Po prostu pyszne.
Mam nadzieję, że tym przepisem zacznę na blogu małą batonową przygodę i jeszcze opublikuję dla Was niejeden przepis na taką zdrową przekąskę. 

Przepis znajdziecie na nowej stronie Hello Morning, na którą serdecznie zapraszam! 



wtorek, 9 czerwca 2015

Warsztaty Kuchni Roślinnej we Wrocławiu.


Kochani! Zapraszam na kolejne warsztaty kuchni roślinnej, które będę mieć przyjemność poprowadzić już w najbliższą sobotę - 13.06. o godzinie 11:00 w Centrum Inicjatyw Wszelkich Zakrzowska 29 we Wrocławiu. Jeżeli jesteście zainteresowani udziałem to zapraszam do kontaktowania się z biurem Zakrzowskiej: biuro@zakrzowska29.pl .
Koszt to 100zł/os.
Termin zgłaszania uczestnictwa -  11.06.2015

Pyszne jedzeni i dobra zabawa gwarantowana.
Menu ( może ulec modyfikacji ze względu na liczbę uczestników_czek oraz pogodę;)):
- włoska polenta z suszonymi pomidorami i pietruszką podawana na liściach rukoli z salsą verde
- surówka z botwinki z owocami i prażonymi ziarnami
- indyjski dahl z ryżem jaśminowym
- "pizza" hummus ze świeżego bobu
- kotleciki z tempehu naturalnego i orzechów nerkowca z w sosie pomidorowym
- tofurnik na zimo z rabarbarowym kremem na wierzchu
- brownie z ciecierzycy z melasą karobową i malinami
- wegańską wersję słynnego deseru Eton Mess, czyli bezy, truskawki i bita śmietana w pucharku
- różowy warzywno-owocowy koktajl
ZAPRASZAM! :)

niedziela, 7 czerwca 2015

Granola z czerwonej soczewicy i płatków owsianych! :)

Wczoraj na śniadanie proponowałam pyszną "jajecznicę" z ciecierzycy. Dziś dla odmiany zdradzam recepturę na pyszną domową granolę z czerwoną soczewicą i  innymi dobrami. Opcjonalnie słodzona syropem z agawy, syropem klonowym lub zwyczajnie - cukrem.

Przepis znajduje się na blogu Hello Morning pod nowym adresem.
KLIK


sobota, 6 czerwca 2015