niedziela, 7 marca 2010

Lekko czekoladowe, waniliowe muffinki z bananem i czekoladą

Żeby osłodzić sobie życie.


Składniki:
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka czekoladowego mleka sojowego
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 0,5 szklanki oleju
  • 5 łyżek pokruszonej gorzkiej czekolady
  • 1 dojrzały mały banan( pokrojony w drobną kostkę)
Mieszamy ze sobą suche składniki, później dodajemy płynne. Łączymy je ze sobą niezbyt starannie, ponieważ ciasto na muffinki może być grudkowate. Dodajemy czekoladę i banana i delikatnie mieszamy, ponieważ banany i czekolada, mają pozostać w całych kawałkach, a nie zaniknąć w masie. Wypełniamy prawie po brzegi 12 foremek na muffinki i pieczemy w temp.180 st.C ok. 20 minut.

soundtrack: reaching hand

6 komentarzy:

  1. aaa dziękuję!! chciałam, żeby był taki niestandardowy:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super połączenie smaków. Te muffinki muszą byc pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. zdjęcia są urocze
    na osłodę życia w sam raz

    OdpowiedzUsuń
  4. Babeczki pyszne, zrezygnowałam z wanilii na rzecz cynamonu. Warte grzechu!
    Felodrema

    OdpowiedzUsuń
  5. Hej! Właśnie skopiowałam i wydrukuję zaraz przepis na te muffinki. Wydrukuję i z moją kolerzanką upieczemy. To na kiermasz ciast! I myślę że damy za nie z 1zł ;)

    OdpowiedzUsuń